1.    DEFINIȚII ȘI TERMENI

Great Home – este denumirea comercială a S.C. BGM NOA LIGHTING I.I., persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în Orșova, strada Avram Iancu, nr. 6, C.U.I. RO 32272984, Registrul Comerțului: F25/896/2013.

Site – domeniul www.greathome.ro și subdomeniile acestuia.

Vânzător – S.C. BGM NOA LIGHTING I.I., C.U.I. RO 32272984, Registrul Comerțului: F25/896/2013, cu capital social în valoare de 200 lei  și cu sediul în Orșova, strada Avram Iancu, nr. 6, județul Mehedinți.

Cumpărător – persoană fizică/persoană juridică sau orice entitate juridică care își creează un cont în site și efectuează o comandă prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către Great Home.

Utilizator – orice persoană fizică/juridică înregistrată pe  site, care, prin finalizarea procesului de creare a contului, și-a exprimat acordul și a luat la cunoștință clauzele specifice din secțiunea Termeni și Condiții.

Cont – secțiunea din site care necesită o adresă de e-mail și o parolă ce permite cumpărătorului plasarea comenzii și conține informații precum adresa de livrare și comenzile efectuate anterior.

Comandă – document electronic care intervine ca formă de comunicare între vânzător și cumpărător prin intermediul căruia clientul își expune intenția de a achiziționa bunuri sau servicii de pe site.

Bunuri și servicii – ca urmare a contractului încheiat vânzătorul îi va furniza cumpărătorului orice produs sau servici disponibil pe site, inclusiv documentele și serviciile menționate în comandă.

Specificații – totalitatea descrierilor și a specificațiilor produselor și serviciilor așa cum sunt precizate în descrierea acestora.

Conținut – definește datele, descrierile, informațiile prezentate pe site sau conținutul e-mail-urilor trimise de cumpărători către vânzător, toate informațiile comunicate prin orice canal de comunicare de către vânzător sau cumpărător.

Comentariu – evaluarea scrisă de cumpărător  în baza unei comenzi efectuate pe site, referitor la calitatea și concordanța produselor / serviciilor.

 

Contract – acordul încheiat la distanță între vânzător și cumpărător, fără a fi necesară prezența fizică simultană a părților.

Campanie – perioada delimitată de timp, stabilită de către vânzător pentru un anumit număr de bunuri și produse limitate sau nu, expuse în scop comercial.

Newsletter – mijloc de informare periodică realizată prin intermediul poștei electronice asupra bunurilor și serviciilor, a promoțiilor și campaniilor desfășurate de vânzător într-o perioadă.

Curier – persoana de drept public / privat care desfășoară activități de curierat conform legii.

Document – prezentele Termene și Condiții.

 

2. DOCUMENTE CONTRACTUAL

2.1. Prin plasarea unei comenzi, clientul își exprimă acordul cu forma de comunicare agreată de vânzător, respectiv online.

2.2. Notificarea primită la efectuarea comenzii are caracter pur informativ și nu reprezintă încheierea contractului între vânzător și cumpărător.

2.3. Contractul se consideră încheiat doar în momentul în care vânzătorul contactează cumpărătorul prin intermediul poștei electronice sau al telefonului privind expediția produsului.

2.4.  Ne rezervam dreptul de a nu livra comenzi, precum și dreptul de a modifica cantitatea bunurilor și a serviciilor. Pe adresa de e-mail furnizată la efectuarea comenzii sau telefonic, vă vom anunța acest lucru.

2.5. În funcție de comenzile efectuate și onorate, de comportamentul cumpărătorului ne rezervam dreptul de a ne selecta clientela.

3.    COMENZILE ONLINE

O PRECOCOMANDA ESTE VALABILA IN MOMENTUL CONFIRMARII NOASTRE TELEFONICE SAU SCRISE.

3.1.  Comenzile în cadrul site-ului GreatHome se pot efectua atât prin intermediul e-mail-ului, cât și  prin finalizarea comenzii adăugate în coșul de cumpărături - website. Datele personale sau ale firmei, adresele, numerele telefonice de contact sunt menționate în cadrul rubricii „Contact”.

3.2. Fotografiile produselor prezentate pe site au caracter informativ și conțin strict produsele descrise de către Great Home în fișa de informații. Accesoriile care nu sunt specificate, dar există în poze au caracter informativ și nu fac parte din pachetele comandate.

3.3. Informațiile, descrierile produselor sau serviciilor disponibile pe site sunt efectuate de personalul BGM NOA LIGHTING I.I. sau sunt puse la dispoziție de furnizori.  Imaginile și specificațiile prezentate nu reprezintă o obligație contractuală din partea site-ului GreatHome, ele fiind utilizate ca titlu de prezentare și informare. Aceste date se pot modifica în orice moment ca urmare a unor neînțelegeri, erori sau orice alte probleme tehnice.

3.4. Nu garantăm disponibilitatea stocului tuturor produselor, putând exista diverse probleme. Prin urmare unele comenzi se vor afla în ipostaza de a nu putea fi onorate. Cu privire la această situație, clientul va fi notificat imediat de către vânzător.

3.5. Clientul/ cumpărătorul efectuează comanda prin intermediul website-ului sau prin intermediul e-mail-ului. Cumpărătorul declară pe proprie răspundere că datele furnizate pentru onorarea și livrarea comenzii sunt adevărate, corecte și complete.

3.6. După finalizarea comenzii, clientul este de acord ca vânzătorul să îl contacteze, prin mijloacele puse la dispoziție – e-mail, telefon, în vederea confirmării comenzii sau în vederea soluționării oricăror probleme  ivite în derularea acestui contract.

3.7. Cumpărătorul poate modifica datele de livrare ale produselor /serviciilor în maximum 5 ore de la efectuarea comenzii prin contactarea în prealabil a vânzătorului, după acest interval comanda se procesează automat și este trimisa către curier.

3.8. În urma intrări în posesie a bunurilor și serviciilor achiziționate de pe site-ul www.greathome.ro utilizatorii pot efectua review-uri pentru produsele cumpărate. Clienții pot oferi comentarii atât pozitive, cât si negative cu privire la utilitatea produsului și la concordanța acestuia, condiția de bază fiind respectarea regulilor unei exprimări coerente, a utilizării unui limbaj corespunzător care să nu aducă injurii altor membrii.

 3.9. Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica comentariul cumpărătorului dacă nu este în concordanță cu prezentul act.

3.10. Cumpărătorul prin publicarea comentariului oferă acordul vânzătorului să utilizeze, reproducă, adapteze, distribuie sau să traducă conținutul comentariului pe durată nedeterminată si nelimitată ca teritoriu și ca timp.

3.11. În cazul în care clientul nu respectă termenii și condițiile, vânzătorul își rezervă dreptul de a-i bloca accesul și de a-i suspenda posibilitatea de a adăuga comentarii.

3.12. Termene furnizate la plasarea comenziilor pot fi modificate in functie de anumite aspecte care nu depind de noi, ci a anumite aspecte legate de furnizor. In acest caz, vom incerca sa anuntam cat mai rapid, modificarile de termene.

 

4.    FACTURI ȘI PLĂȚI

4.1.    În urma plasării unei comenzi pe site-ul www.greathome.ro, i se va emite clientului o

factură fiscală cu datele furnizate de el.

4.2.    Factura este livrată cumpărătorului prin intermediul curierului sau prin mijloace

electronice, în funcție de preferințele acestuia. Dacă clientul nu își exprimă preferințele înainte de efectuarea unei comenzi este de acord ca factura să fie livrată prin intermediul poștei electronice, la adresa de e-mail furnizată la înregistrare sau la efectuarea comenzii.

4.3.    Cumpărătorul se obligă să furnizeze vânzătorului informațiile adevărate, corecte,

actualizat și conforme, necesare emiterii facturii fiscal conform legislației românești.

4.4.    Cumpărătorul poate modifica datele de facturare a produselor sau serviciilor în maximum

10 zile calendaristice, respectiv în luna în care a fost efectuată comanda, prin contactarea în prealabil a vânzătorului. Modificarea facturii, a datelor de facturare presupune stornarea facturii emise inițial și emiterea altei facturi care să conțină noile date de facturare.

4.5.    În cazul în care din motive de neglijență, eroare sau din alte motive tehnice, clientul nu a

primit factura de la cumpărător, acest lucru trebuie sesizat pe adresa de e-mail: office@greathome.ro, sau telefonic +40 754 853 388 sau se poate verifica dacă factura se regăsește în contul de client.

4.6.    Tarifele produselor sau serviciilor prezentate pe site-ul GreatHome sunt

exprimate în RON și includ taxa pe valoarea adăugată de 19%.

4.7.    Prețul produselor este cel din momentul confirmării prin e-mail a comenzii.

4.8.    Nu toate produsele prezentate pe magazinul online www.greathome.ro sunt disponibile.

Anumite produse se află în ultimele stocuri ale producătorilor, înainte de a le scoate din fabricație, aceste stocuri putând varia zilnic.

4.9.    Datorită deciziei anumitor producători de modificare a prețurilor vă anunțăm că suntem

în plin proces de actualizare a acestora. Astfel, unele prețuri este posibil să nu fie încă actualizate, de aceea la confirmarea comenzii vă vom comunica prețul.

4.10.        Produsele cu prețul afișat de  0/1 RON sunt prezentate în acest fel deoarece sunt

produse foarte noi sau produse care au fost retrase de producător și încă nu au preț de prezentare sau suntem în curs de retragerea a acestora de pe magazinul online www.greathome.ro.

4.11.        Plata comenzii se poate efectua astfel:

  •          Plata cu numerar se face în lei, integral, la livrare
  •          Plata prin transfer bancar în contul IBAN – RO52BTRLRONCRT0230552201
  •          Plata prin transfer bancar în contul IBAN – RO02BTRLEURCRT02300552201

4.12.        Nu există o valoare minimă pentru o comandă. Pentru comenzile cu valoare mai mare de 2000 RON se poate percepe un avans de 50%.

5.    CONȚINUTUL SITE-ULUI ȘI DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

5.1. Conținutul site-ului www.greathome.ro, cum este definit și în preambul, nu poate fi utilizat, reprodus, transmis, publicat, transferat fără acordul proprietarului.

5.2. Clientul nu are voie să copieze, distribuie sau să transfere, modifice conținutul site-ului www.greathome.ro în alt scop decât cel pentru care a fost efectuat. Însușirea imaginilor, a textelor sau a altor însemne aparținând www.greathome.ro, modificarea conținutului și a descrierilor se face cu acordul scris al BGM NOA LIGHTING I.I., datorită faptului că unele însemne/imagini includ dreptul de autor.

5.3. Diferite imagini/ descrieri/ specificații  din cadrul site-ului www.greathome.ro sunt utilizate cu acordul proprietarilor sau sub baza de licențe.

5.4. Vizitatorii/ Clienții/ Cumpărătorii nu pot copia sau utiliza conținutul site-ului în scopuri comerciale. Utilizarea conținutului site-ului se poate efectua numai în scopuri personale, respectiv non-comerciale, respectând prevederile prezentului contract.

 

6.    SUBCONTRACTAREA ȘI CESIONAREA CONTRACTULUI

6.1.    BGM NOA LIGHTING I.I. poate subcontracta/cesiona prezentul contract către alte terțe

persoane, cu scopul de a onora comenzile la timp, fără acordul clientului, însă mereu înștiințându-l.

 

7.    RETUR 

7.1. Produsele cumpărate/comandate de pe site-ul www.greathome.ro se pot returna, conform legislației în vigoare reglementată prin OUG 34/2014, art. 9. Puteți returna produsele în termen de 14 zile calendaristice de la cumpărarea acestora. 

7.2. Produsele pot fi returnate numai prin anunțarea în prealabil a vânzătorului, completând formularul de retur. Legislația în vigoare se aplică persoanelor fizice.

7.3. Produsul se poate returna respectând cerințele noastre, precum și luând la cunoștință daca produsul este eligibil pentru retur, conform Capitolului 8 din prezentul contract.

7.4. Costurile pentru returnarea produsului vor fi suportate de către cumpărător.

7.5. Produsul returnat de dumneavoastră trebuie să fie eligibil. El va fi returnat în ambalajul original, cu toate accesoriile incluse, documente însoțitoare, daca este cazul împreună cu produsele primite cadou. Banii se rambursează în termen de 14 zile de la primirea produsului de către vânzător, într-un cont IBAN indicat de cumpărător la completarea formularului de retur.

7.6. În cazul în care se constată diferențe între produsul livrat inițial, înlocuiri sau deteriorări, lipsa documentelor și a etichetelor originale, vânzătorul va putea amâna rambursarea banilor și refuzul primirii produsului. Cheltuielile directe de returnare a produselor revin în sarcina cumpărătorului. Dacă în termen de 14 zile de la primirea solicitării de rambursare produsul nu a ajuns la vânzător, acesta din urmă va amâna rambursarea sumei până la primirea produsului și inspectarea acestuia.

7.8. Banii cumpărătorului, proveniți dintr-un retur se pot folosi pentru a comanda un alt produs, cu valoare egala sau mai mare, diferența achitându-se prin ramburs, cu condiția ca efectuarea comenzii să se plaseze prin e-mail sau web.

8.    BUNURI/SERVICII NEELIGIBILE

Nu se pot rambursa următoarele categorii de produse/ servicii:

8.1.    Produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri

8.2.    Produsele fără ambalajul original

8.3.    Produsele aduse pe comenzi speciale


9. LIVRARE

9.1. Vânzătorul livrează bunurile achiziționate de cumpărător prin firme de curierat rapid.

9.2. Comanda se livrează exclusiv prin intermediul firmelor de curierat rapid, alte modalități de transmitere a acesteia fiind neagreate de către compania noastră.

9.3. Site-ul www.greathome.ro nu deține în prezent un showroom. Produsele se achiziționează strict online.

9.4.Produsele existente în stoc se livrează în termen de 72 ore de la finalizarea comenzii.

9.5. Produsele care nu se află în stoc se livrează în funcție de producător. Colegii noștri vor lua legătura cu dumneavoastră și vă vor oferi cu o dată exacta în ceea ce privește livrarea comenzii dumneavoastră.

10. CERTIFICATE DE GARANȚIE

10.1. Bunurile și serviciile comercializate de BGM NOA LIGHTING I.I., beneficiază de garanție, în funcție de fiecare produs în parte, conform. Bunurile și produsele comercializate de BGM NOA LIGHTING I.I. sunt noi, sigilate, etichetate și autorizate de fiecare furnizor/producător în parte.

10.2. Certificatele de garanție sunt emise direct de producător. Certificatele de garanție conțin detalii privind service-urile autorizate în vederea reparării produselor.

10.3.  Pentru a beneficia de garanție produsul trebuie să corespundă întru totul specificațiilor și criteriilor înscrise pe certificatul de garanție. Să aveți în vedere faptul că trebuie să prezentați chitanța împreună cu factura de achiziție.

10.4. Dacă certificatul de garanție nu a fost emis sau nu l-ați primit, acest lucru trebuie notificat în scris vânzătorului în termen de 2 zile de la primirea comenzii. Dacă cumpărătorul nu respectă termenul specificat, sesizările ulterioare nu sunt luate în considerare.

11.    CONFIDENȚIALITATE

11.1. Toate informațiile furnizate de cumpărător/client/utilizator către vânzător sunt strict confidențiale. Aceste date sunt folosite doar în scopul efectuării și procesării contractului.

11.2. Cumpărătorul/Clientul/Utilizatorul prin înscrierea și efectuearea contului, ia la cunoștință Termenii și Condițiile site-ului www.greathome.ro și își exprimă acordul conform legislației în vigoare, să fie contactat de angajații BGM NOA LIGHTING I.I.  cu scopul  furnizării serviciilor/produselor.

 

12.    RECLAMAȚII, SESIZĂRI ȘI SUGESTII

12.1. Pentru sesizări/reclamații și/sau sugestii privind produsele/serviciile  achiziționate sau pentru funcționalitatea site-ului, vă rugăm să ne contactați telefonic la numărul +40 754 853 388 sau prin e-mail la office@greathome.ro

13.4.  Soluționarea sesizărilor și a reclamațiilor se efectuează în ordinea primirii lor în termen maxim de 30 zile calendaristice de la primire.

 

13.    PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

13.1.         Conform Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea

datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date, modificata și completată, BGM NOA LIGHTING I.I.  are obligația de a administra în condiții de siguranță datele personale pe care clienții noștri ni le furnizează.

13.2.         Categoriile de date personale prelucrate sunt: numele și prenumele, sexul, data și locul

nașterii, datele din actele de stare civila, telefon, adresa (domiciliul/reședința), adresa de e-mail.

13.3.         Scopul colectării datelor este cel de: validare, expediere și facturare a comenzilor

către cumpărători,  rezolvarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă sau un contract, informarea utilizatorilor privind starea comenzilor, gestiunea economico-financiară, serviciile de comunicații electronice, activitățile comerciale, de promovare a produselor și serviciilor.

13.4.         Prin completarea datelor dumneavoastră în formularul de creare de cont sau de

comandă declarați că acceptați necondiționat ca datele personale să fie incluse în baza de date a BGM NOA LIGHTING I.I..

13.5.         Refuzul furnizării datelor cu caracter personal determină imposibilitatea onorării

13.6.         Prin prezenta ați luat la cunoștință faptul că vă sunt garantate drepturile prevăzute de

lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justiției în caz de încălcare a drepturilor sale garantate de Legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi liberă circulaţie.

14.    FORȚĂ MAJORĂ

14.1. În condițiile legii părțile sunt exonerate de răspundere în executarea parțială sau totală a prezentului contract în cazul apariției unor cauze de forță majoră.

14.2. În cazul în care în termen de 15 zile forța majoră nu încetează, părțile au dreptul de a renunța la contract, dar fără ca una dintre ele să pretindă daune-interese.

15.    CLAUZE FINALE – LEGEA APLICABILĂ ACORDULUI. SOLUȚIONAREA LITIGIILOR

15.1.    În cazul în care unele dintre clauzele Acordului devin sau sunt declarate nule, validitatea celorlalte clauze nu va fi afectată.

15.2.    Acordul va fi interpretat conform legilor din România.

15.3.    Părțile vor încerca să facă toate eforturile necesare pentru a rezolva pe cale amiabilă sau prin tratative directe, orice neînțelegere sau dispută care se poate ivi între ei, atât în cadrul, cât și în legătură cu îndeplinirea acordului.

15.4.    După 15 zile de la începerea acestor tratative dacă părţile nu reușesc să rezolve în mod amiabil o divergență contractuală, fiecare poate solicita ca disputa să se soluţioneze de instanțele judecătorești competente din localitatea în care va decide vânzătorul.